Tygodniowe menu
- Po08. 12.
- Zupa meksykańska z kurczakiem , kukurydzą i ryżem (300 ml)
ziemniaki z zieleniną (160 g)
kotlet mielony z wieprzowy (100 g)
marchewka na ciepło (70 g)
kompot wieloowocowy (150 ml)
porcja pomarańczy
Zupa meksykańska z kurczakiem , kukurydzą i ryżem - woda 35%, ryż paraboliczny 20%, kukurydza 20%, piersi z kurczaka 6%, marchew 6%, śmietana 18% (mleko) 6%, por 2%, pietruszka korzeń 2%, seler korzeń 2%, sól, pieprz czarny mielony, curry, kurkuma, majeranek, oregano, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie
ziemniaki z zieleniną - ziemniaki 100 %, sól, pietruszka, koperek,
kotlet mielony z wieprzowy - łopatka wieprzowa 82%, bułka pszenna 6%, jaja 6%, cebula 3%, olej 3%, sól, pieprz czarny mielony, czosnek, majeranek
marchewka na ciepło - marchew 95%, mąka 2%, masło 2%, cukier, sól
kompot wieloowocowy - woda 88%, owoce mrożone 10% (wiśnie, śliwki, truskawki, czarna porzeczka, czerwona porzeczka), cukier 2%mleko, seler, pszenica, jaja - Wt09. 12.
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (300 ml)
łazanki z kiełbaską i kapustą kiszoną (300 g)
woda z cytryną (150 ml)
porcja jabłka
Zupa jarzynowa z ziemniakami - "woda 40%, ziemniaki 27%, mieszanka jarzyn (marchew, brukselka, fasolka szparagowa, kalafior, cebula 1%, marchew 5%, śmietana 18 (mleko) 5%, por 2%, seler korzeń 2%, pietruszka korzeń 2%, masło 82% tł (mleko) 1%, maka 1%, pieprz czarny mielony, liście pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy
łazanki z kiełbaską i kapustą kiszoną - makaron pszenny 30%, kiszona kapusta 30%, kiełbasa wieprzowa 20%, cebula 15%, olej rzepakowy 5%, przyprawy
woda z cytryną - woda 96%, cytryna 4%mleko, seler, pszenica - Śr10. 12.
- Zupa pieczarkowa z makaronem (300 ml)
ziemniaki z zieleniną (160 g)
Pieczona pierś z kurczaka z sosem curry (120 g)
surówka z ogórków kiszonych i papryki (70 g)
kompot wieloowocowy (150 ml)
Zupa pieczarkowa z makaronem - woda 45%, makaron z mąki durum 23%, pieczarki 15%, marchew 6%, śmietana (mleko) 5%, por 2%, seler korzeń 2%, pietruszka korzeń 2%, masło 82% tł (z mleka) 1%, mąka pszenna 1%, sól, liście pietruszki, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie
ziemniaki z zieleniną - ziemniaki 100%, sól, pietruszka, koperek,
Pieczona pierś z kurczaka z sosem curry - piersi z kurczaka 90%, śmietana 18% (mleko) 5%, cebula 3%, mąka pszenna 1%, olej rzepakowy 1%, sól, czosnek, curry, pieprz czarny, papryka słodka, lubczyk, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie
surówka z ogórków kiszonych i papryki - ogórki kiszone 80%, papryka czerwona 15%, cebula 4%, olej 1%, cukier, sól, pieprz czarny mielony
kompot wieloowocowy - woda 88%, owoce mrożone 10% (wiśnie, śliwki, truskawki, czarna porzeczka, czerwona porzeczka), cukier 2%mąka durum, mleko, seler, pszenica - Cz11. 12.
- Zupa fasolowa na wędzonce (300 ml)
kasza bulgur (150 g)
szynka pieczona w ziołach (120 g)
surówka z czerwonej kapusty i jabłka (70 g)
woda z cytryną (150 ml)
mandarynka
Zupa fasolowa na wędzonce -woda 36%, ziemniaki 25%, fasola Jaś 10%, wędzonka wieprzowa 6%, marchew 6%, por 2%, seler korzeń 2%, pietruszka korzeń 2%, cebula 1%, sól, pieprz czarny mielony, majeranek, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy
kasza bulgur - kasza bulgur (pszenica) 99%, masło 82% (mleko) 1%, sól
szynka pieczona w ziołach - szynka wieprzowa 95%, cebula 3%, mąka pszenna 1%, olej rzepakowy 1%, sól, czosnek, pieprz czarny, papryka słodka, lubczyk, majeranek, rozmaryn, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie
surówka z czerwonej kapusty i jabłka - czerwona kapusta 63%, jabłka 35%, cytryna 1%, olej rzepakowy 1%, sól, cukier, pieprz czarny mielony
woda z cytryną - woda 96%, cytryna 4%pszenica, mleko - Pt12. 12.
- Zupa zacierkowa (300 ml)
ziemniaki z zieleniną (160 g)
paluszki rybne z fileta z pieca (100g)
surówka z kiszonej kapusty (70 g)
woda z cytryną (150 ml)
Zupa zacierkowa - woda 63%, makaron pszenny 20%, marchew 6%, por 2%, seler korzeń 2%, pietruszka korzeń 2%, masło 82% (mleko) 1%, sól, pieprz czarny mielony, liście pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie
ziemniaki z zieleniną - ziemniaki 100%, sól, pietruszka, koperek,
paluszki rybne z fileta z pieca - filet z białej ryby 65%, panierka 35% (mąka pszenna, olej rzepakowy, skrobia pszenna, woda, sól, drożdże, papryka czerwona mielona)
surówka z kiszonej kapusty - kapusta kiszona 72%, marchew 25%, olej rzepakowy 2%, cukier, sól, pieprz czarny mielony, liście pietruszki
woda z cytryną - woda 96%, cytryna 4%pszenica, seler, mleko, - So13. 12.
- Nieczynna
- Ni14. 12.
- Nieczynna
Alergeny